NIKKA COFFEY GRAIN WHISKY + KUTIJA 0,7 L
56,00 €
Nikka Coffey Grain Whisky jedinstveni je japanski viski koji se proizvodi u Coffey koloni od mješavine žitarica, pružajući bogat i lagan okus s primjesama voća, kokosa i vanilije. Njegova složenost i glatka tekstura čine ga izvrsnim izborom za ljubitelje viskija i kolekcionare koji traže nešto jedinstveno.
3 na zalihi

Nikka Coffey Grain Whisky proizveden je u Japanu, u destileriji Miyagikyo, koristeći poznatu Coffey kolonu, jedan od najstarijih modela destilacijskih uređaja. Ovaj jedinstveni viski nastaje od mješavine žitarica, uglavnom kukuruza, što mu daje glatkoću i bogatstvo okusa, a odlikuje se slojevitim profilom s notama tropskog voća, kokosa i laganom slatkoćom vanilije koja dolazi od odležavanja u hrastovim bačvama.
Coffey Grain viski ima prepoznatljiv karakter koji je rezultat pažljivog procesa destilacije i inovativnog pristupa u proizvodnji. Njegova lagana i kremasta tekstura, u kombinaciji s izraženim notama voća i slatkog hrasta, pruža izniman doživljaj svakom ljubitelju viskija. Kao neizostavan dodatak kolekciji svakog znalca, ovaj viski savršen je izbor za posebne trenutke i idealan kao luksuzni dar.
Nastanak i proizvodnja
Nikka Coffey Grain Whisky proizvodi se destilacijom mješavine žitarica u Coffey koloni, starinskom uređaju za kontinuiranu destilaciju, koji je ključan za njegov poseban karakter. Korištenje Coffey kolone omogućava zadržavanje originalnih aroma žitarica, dajući viskiju bogat i jedinstven okus. Odležavanje u hrastovim bačvama dodatno obogaćuje okus, donoseći suptilne note vanilije i blagu slatkoću, što Coffey Grain čini posebnim među japanskim viskijima.
Japanska destilerija Miyagikyo, dio brenda Nikka, koristi metodu koja je kombinacija japanske preciznosti i inovativnih tehnika destilacije. Svaki korak u proizvodnji ovog viskija, od odabira žitarica do destilacije i odležavanja, prati stručni tim kako bi se osigurala konzistentnost i kvaliteta.
Nikka Coffey Grain Whisky stvorila je japanska destilerija Nikka, čiji je osnivač Masataka Taketsuru 1934. godine uveo destilaciju Coffey kolonom u Japanu. Nakon što je stekao znanje o proizvodnji viskija u Škotskoj, Taketsuru je odlučio donijeti škotski stil destilacije u Japan, stvarajući japanski viski s posebnim karakterom i vrhunskom kvalitetom.
Glavne okusne note
- Aroma:izrazite note tropskog voća, kokosa i blaga aroma slatkog začina.
- Okus: bogat, kremast i sladak s primjesama vanilije, hrasta i lagane karamele.
- Završnica: duga, glatka i zaokružena završnica s notama slatkog kukuruza i blage pikantnosti.