WOODFORD RESERVE KENTUCKY STRAIGHT BOURBON WHISKEY 0,7 L
35,00 €
Woodford Reserve Kentucky Straight Bourbon Whiskey premium je burbon jedinstvenog okusa, poznat po glatkim, bogatim i slojevitim aromama. Ovaj klasični Kentucky bourbon, proizveden metodom destilacije u bakrenim loncima i odležan u hrastovim bačvama, privlači ljubitelje viskija širom svijeta svojim uravnoteženim okusom s notama vanilije, karamela i prženih začina.
11 na zalihi

Woodford Reserve Kentucky Straight Bourbon Whiskey jedan je od najcjenjenijih američkih bourbona, proizveden od posebnog mješanja žitarica u kojem prevladava kukuruz, kao i klasičnom metodom destilacije u bakrenim loncima koja pruža posebnu dubinu okusa. Odležava u novim hrastovim bačvama čija paljenost doprinosi bogatstvu aroma, s prepoznatljivim notama vanilije, karamela i orašastih tonova. Svaka boca Woodford Reserve-a predstavlja ručno izrađen i visoko kvalitetan proizvod koji nosi oznaku Kentucky Straight Bourbon, što jamči autentičnost i visoku kvalitetu.
Nastanak i proizvodnja
Proizvodnja Woodford Reserve viskija odvija se u povijesnoj destileriji u Kentuckyju, gdje se koristi specifična tehnika trostruke destilacije za postizanje čiste, ali bogate arome. S obzirom na pravne propise za bourbon, svaka kap Woodford Reserve bourbona odležava najmanje četiri godine u bačvama od američkog bijelog hrasta, čime dobiva tamnu zlatnu boju i prepoznatljiv profil okusa.
Proces proizvodnje započinje s precizno odabranom kombinacijom žitarica: kukuruz, raž i ječmeni slad, koji daju ovom bourbonu puninu okusa i dugotrajnu završnicu. Jedinstvena metoda paljenja bačvi dodatno doprinosi bogatstvu okusa koji se razvijaju kroz godine odležavanja, stvarajući viski s dubokim, slojevitim karakterom.
Woodford Reserve Kentucky Bourbon Whiskey proizvela je destilerija Brown-Forman 1996. godine, nastavljajući dugu tradiciju bourbon industrije u Kentuckyju, gdje je bourbon proizvodnja započela još u 19. stoljeću. Sama destilerija Woodford Reserve, smještena u Versaillesu, Kentucky, poznata je po očuvanju tradicionalnih metoda destilacije i visokoj preciznosti u proizvodnji. Predvođena master destilerima Chrisom Morrisom i Elizabeth McCall, ova destilerija kombinira suvremene tehnike i povijesne postupke, uključujući destilaciju u bakrenim loncima i specifične metode fermentacije koje pridonose unikatnom karakteru svakog viskija. Chris Morris, kao jedan od najpoznatijih stručnjaka u industriji, fokusiran je na inovacije i očuvanje tradicije, dok Elizabeth McCall, kao pionirka u svijetu bourbona, donosi suvremeni pristup s naglaskom na dosljednost i kvalitetu svakog izdanja.
Glavne okusne note
- Aroma: bogata, s naglaskom na vaniliju, karamel i drvene začine.
- Okus: slojevit i glatak, s notama prženih badema, kakaa i suhog voća.
- Završnica: duga i topla, s blagim tonovima duhana i začina.