Brend:
Domaine Chavy-Chouet

Zemlja:
Francuska

Regija:
Burgundija

Veličina:
0,75 L

Alk.:
13%

DOMAINE CHAVY-CHOUET POMMARD 1ER CRU LES CHANLINS 2022 0,75 L

175,50 

Domaine Chavy-Chouet Pommard 1er Cru Les Chanlins 2022 snažno je i sofisticirano crveno vino iz srca Burgundije. Pinot Noir s ovog prestižnog položaja daje vino bogato taninima, dubokih aroma i dugog završetka. Elegantno i kompleksno, idealno za ljubitelje burgundijskih klasika. Odlično se slaže s mesnim jelima, gljivama i zrelim sirevima.

Domaine Chavy-Chouet Pommard 1er Cru Les Chanlins 2022 je vrhunsko vino koje dolazi iz vinograda Premier Cru Les Chanlins u općini Pommard, poznatoj po punim i strukturiranim vinima. Domaine Chavy-Chouet proizvodi ovu etiketu isključivo od sorte Pinot Noir s pažljivo obrađenih parcela. Tlo bogato vapnencem i glinom daje vinima snagu, dok vinifikacija u malim serijama osigurava preciznost i eleganciju. Grožđe se bere ručno u optimalnoj zrelosti, a fermentacija se odvija prirodnim kvascima.

Vino odležava 12 mjeseci u francuskim hrastovim bačvama, od kojih je 25% novo. U čaši otkriva bogat buket crvenog i crnog bobičastog voća, začina i suptilnih zemljanih tonova. U ustima je koncentrirano, s čvrstom strukturom i svježom kiselinom. Ovo vino savršeno prati jela od divljači, pečenja i sireve s plemenitom plijesni. S godinama u boci dodatno razvija dubinu i kompleksnost.

Nastanak i proizvodnja

Domaine Chavy-Chouet spaja stoljetnu obiteljsku tradiciju i moderni pristup vinarstvu. Vinariju vodi Romaric Chavy, osma generacija vinara, koji s velikom pažnjom obrađuje vinograde u najboljim dijelovima Côte de Beaunea. Vinograd Les Chanlins smješten je na strmom brežuljku iznad Pommarda i jedan je od najcjenjenijih Premier Cru položaja u regiji. Les Chanlins se nalazi uz granicu s Volnayom, što donosi dodatnu eleganciju. Vinova loza u ovom vinogradu stara je između 40 i 50 godina i daje niske prinose iznimne kvalitete.

Mikroklima i sastav tla pridonose izraženoj aromatičnosti i eleganciji vina. Berba se odvija ručno, a fermentacija i dozrijevanje provode se minimalnim intervencijama kako bi se očuvala čistoća voća. Romaric koristi samo selekcionirano grožđe i prirodne kvasce, a vino zrije u pažljivo biranim bačvama. Vinarija se oslanja na održivu praksu u vinogradu i podrumu, poštujući prirodne cikluse terroira.

Glavne okusne note

  • Aroma: crna trešnja, malina, suha zemlja i začin.
  • Okus: punog tijela, voćno i začinjeno s čvrstom strukturom.
  • Završnica: dugotrajna, svježa i baršunasta s mineralnim tonovima.
×
Nema proizvoda u košarici!
0