BUI MEZCAL ARTESANAL MAGUEY ESPADIN JOVEN 0,7 L
47,00 €
BUI Mezcal Artesanal Maguey Espadin Joven izrađen je ručno, tradicionalnim metodama u srcu Oaxace, Meksiko. Dobiva se destilacijom 100 % maguey espadin agave, pečene u zemljanim jamama i fermentirane prirodnim kvascima. Ovaj joven mezcal pruža dimljeni aromatski profil s biljnim i voćnim notama. Autentičan je izbor za ljubitelje mezcala i zanatskih destilata.
1 na zalihi

BUI Mezcal Artesanal Maguey Espadin Joven donosi čisti i autentični okus meksičke destilacijske tradicije. Proizvodi se u regiji Oaxaca, gdje majstori mezcaleros generacijama njeguju ručni pristup proizvodnji. Agava espadin bere se ručno, zatim peče u tradicionalnim zemljanim jamama na drvenom ugljenu, čime dobiva karakterističnu dimljenu notu. Nakon ručnog mljevenja i prirodne fermentacije u drvenim bačvama, mezcal se dvostruko destilira u bakrenim kotlovima.
Kao joven, odnosno mladi mezcal, ne prolazi proces odležavanja, što mu daje svježinu i izravno prenosi izražene biljne i mineralne tonove agave. U aromi dominiraju dim, pečena agava, citrusi i herbalni naglasci. Okus je snažan, ali uravnotežen, s dugačkom i toplom završnicom. BUI Mezcal idealan je za ispijanje čist ili u vrhunskim koktelima poput Mezcal Margarite ili Negronija. Predstavlja autentičan spoj tradicije, zanatske izrade i suvremene meksičke kulture.
Nastanak i proizvodnja
BUI Mezcal proizvodi se u malim serijama u obiteljskim destilerijama Oaxace, regiji poznatoj kao dom mezcala. Proces počinje ručnom berbom potpuno zrelih biljaka agave espadin, koje se zatim peku u kamenim jamama prekrivenima vulkanskim kamenjem i zemljom. Nakon pečenja, agava se melje tradicionalnim tahona kamenom, a sokovi se prirodno fermentiraju u drvenim posudama bez dodatnih kvasaca.
Destilacija se odvija u ručno izrađenim bakrenim kotlovima, uz pažljivo praćenje temperature i tijeka destilata. Ova metoda osigurava bogat, slojevit i autentičan mezcalski karakter. Kao joven mezcal, piće zadržava svježinu i snažan profil agave bez utjecaja hrasta. BUI mezcaleros koriste znanje predaka i lokalne resurse, čime stvaraju destilat koji odražava terroir i kulturno nasljeđe Oaxace. Svaka boca BUI Mezcala nosi ručni potpis kvalitete i strasti prema zanatskoj proizvodnji.
Glavne okusne note
- Aroma: dimljena agava, svježe bilje, citrusne note i mineralna svježina.
- Okus: intenzivan i zaokružen, s dimljenim tonovima, herbalnim naglascima i blagom slatkoćom agave.
- Završnica: dugotrajna i topla, s mineralnim dodirom i dimljenim karakterom.