Brend:
Freixenet

Zemlja:
Španjolska

Regija:
Katalonija

Veličina:
0,2 L

Alk.:
11,5%

FREIXENET CORDON NEGRO GRAN SELECCION BRUT CAVA MINI 0,2 L

4,20 

Freixenet Cordon Negro Cava Mini donosi sve osobitosti popularne španjolske pjenušave cave u praktičnom mini formatu. Ova svježa, lagana i voćna cava oduševljava elegantnim perlanjem i citrusnim notama, što je čini idealnom za brzu zdravicu, poklon ili otmjeno osvježenje u svakoj prigodi.

14 na zalihi

Freixenet Cordon Negro Cava Mini utjelovljuje španjolsku tradiciju i strast za vrhunskim pjenušavim vinima, sada dostupnu u kompaktnom formatu. Proizvedena u srcu regije Penedès, ova cava kombinira Macabeo, Xarel·lo i Parellada sorte grožđa, koje daju svježinu, laganu voćnost i uravnoteženu kiselinu. Zahvaljujući klasičnoj metodi drugog vrenja u boci, Freixenet Cordon Negro razvija fino perlanje i postojanu pjenu, dok suptilne cvjetne i voćne note stvaraju iznimno pitak i osvježavajući karakter.

Uživajući u Freixenet Cordon Negro Cavi, možete očekivati svijetle arome zelenih jabuka, krušaka i citrusa, uz blagu naznaku bijelog cvijeća. Njezina svježina i uravnotežena struktura čine je savršenom za posluživanje kao aperitiv, ali i za sljubljivanje s laganim predjelima, morskim plodovima ili slasticama. U praktičnom minijaturnom izdanju, Freixenet Cordon Negro Cava idealan je dodatak proslavama, poklon-paketima ili romantičnim večerima uz čašu pjenušca.

Nastanak i proizvodnja

Freixenet, smješten u katalonskoj regiji Penedès, započeo je svoju priču krajem 19. stoljeća, kada su se obitelji Ferrer i Sala udružile kako bi proizvele visokokvalitetna pjenušava vina. Od samih početaka, Freixenet se istaknuo tradicijom i inovacijama, a Cordon Negro lansiran je kao prepoznatljivo i pristupačno pjenušavo vino koje će oduševiti ljubitelje svježih, voćnih okusa. Cordon Negro jedan je od najpoznatijih proizvoda kuće Freixenet, često nazivan “crna boca” zbog matirane crne ambalaže.

Proizvodnja Cordon Negro Cava temelji se na tradicionalnoj metodi (Méthode Traditionnelle), gdje se druga fermentacija odvija u boci, što rezultira finim mjehurićima i bogatim aromama. Za izradu se koriste Macabeo, Xarel·lo i Parellada, klasične katalonske sorte grožđa, koje se fermentiraju zasebno prije miješanja. Vino zatim odležava na kvascima, najčešće 9 do 12 mjeseci, čime se razvija karakteristična kremasta tekstura i profinjeno perlanje.

Okusne note

  • Aroma: svježe zelene jabuke, kruške i citrusne nijanse, uz suptilne cvjetne tonove.
  • Okus: lagano i voćno, s uravnoteženom kiselinom i nježnom slatkoćom.
  • Završnica: čista i osvježavajuća, uz postojano perlanje i blagu mineralnost.

 

×
Ukupno bez dostave
1.419,70 
Nastavite kupnju
18