JAGERMEISTER 1 L
18,00 €
Jägermeister je njemački biljni liker prepoznatljiv po svojoj tamnoj boji i jedinstvenom okusu, proizveden od 56 pažljivo odabranih biljaka, voća, korijena i začina. S alkoholnim udjelom od 35%, idealan je za konzumaciju kao digestiv ili u koktelima, pružajući bogato i aromatično iskustvo.
19 na zalihi

Jägermeister je vrhunski biljni liker koji spaja tradiciju i kvalitetu u svakoj boci. Njegova jedinstvena receptura, koja ostaje nepromijenjena od 1934. godine, uključuje 56 različitih sastojaka poput citrusa, sladića, anisa, maka, šafrana, đumbira, borovice i ginsenga. Ovi sastojci se melju i maceriraju u vodi i alkoholu tijekom dva do tri dana, nakon čega se smjesa filtrira i odležava u hrastovim bačvama oko godinu dana. Nakon odležavanja, liker se ponovno filtrira te mu se dodaju šećer, karamel i alkohol kako bi se postigao konačni okus. Preporučuje se serviranje Jägermeistera rashlađenog na -18°C, što dodatno naglašava njegove bogate arome i glatku teksturu.
Nastanak i proizvodnja
Jägermeister su 1934. godine razvili Wilhelm i Curt Mast u Wolfenbüttelu, Njemačka. Njihova vizija bila je stvoriti jedinstveni biljni liker koji bi odražavao bogatstvo prirodnih sastojaka i tradiciju regije. Ime "Jägermeister" znači "lovac-majstor" i odaje počast lovačkoj tradiciji, što je vidljivo i na etiketi boce koja prikazuje jelena s križem između rogova, referencu na svetog Huberta, zaštitnika lovaca.
Tijekom godina, Jägermeister je stekao globalnu popularnost, posebno među mlađom populacijom, zahvaljujući inovativnim marketinškim kampanjama i sponzorstvima glazbenih događanja. Unatoč modernim trendovima, proizvodni proces ostaje vjeran originalnoj recepturi. Svi sastojci prolaze stroge kontrole kvalitete, a odležavanje u hrastovim bačvama osigurava dubinu okusa i aromatičnost koja je postala zaštitni znak ovog likera.
Glavne okusne note
-
Aroma: intenzivne biljne note s naglaskom na citrus, sladić i začine.
-
Okus: bogata mješavina slatkih i gorkih tonova, s primjesama anisa, đumbira i borovice.
-
Završnica: dugotrajna i glatka, s toplim začinskim završetkom koji ostavlja ugodan osjećaj na nepcu.