Brend:
Masciarelli

Zemlja:
Italija

Regija:
Abruzzo

Veličina:
0,75 L

Alk.:
14%

MASCIARELLI MARINA CVETIC TREBBIANO D’ABRUZZO DOC RISERVA 0,75 L

54,50 

Masciarelli Marina Cvetic Trebbiano d’Abruzzo DOC Riserva je izvanredno bijelo vino koje odiše elegancijom i svježinom, a proizvedeno je od 100% autohtonog Trebbiano grožđa. Ovaj cuvée simbolizira plemenitu vinsku tradiciju Abruzzo, gdje se u rafiniranim francuskim hrastovim barriques stvara vino s izraženom osobnošću i karakterom, idealno za sofisticirane kupce.

Masciarelli Marina Cvetic Trebbiano d'Abruzzo DOC Riserva odražava jedinstveni terroir Abruzzo regije, proizvedeno isključivo od autohtonog Trebbiano d'Abruzzo grožđa iz vinograda u Bucchianicu, San Martinu sulla Marrucina i Ripa Teatini. Ove proizvodne zone, sa svojim specifičnim geografskim i pedološkim karakteristikama – od podnožja veličanstvenih klisure, preko šumovitog okruženja, do tla bogatog skeletom i riječnim naslagama – osiguravaju optimalno dozrijevanje i koncentraciju aroma.

Proces proizvodnje započinje ručnom berbom i cryomaceracijom u preši tijekom 12 sati, čime se sačuvaju svježe voćne note prije fermentacije u francuskim hrastovim barriques. Tijekom odležavanja vino se razvija u slojevit, uravnotežen cuvée s izraženom kiselinom, prirodnom mineralnošću i suptilnim drvenim nijansama, čineći ga idealnim izborom za uparivanje s laganim jelima, plodovima mora i kremastim sirevima.

Nastanak i proizvodnja

Marina Cvetic Trebbiano d'Abruzzo DOC Riserva nastala je kao izraz predanosti Masciarelli vinarije, koja od 1991. godine njeguje bogatu tradiciju vinogradarstva u regiji Abruzzo. Grožđe se uzgaja u tri općine – Bucchianico, San Martino sulla Marrucina i Ripa Teatina – koje se ističu svojim jedinstvenim geografskim i pedološkim uvjetima. U Bucchianicu, vinogradi se nalaze uz podnožje veličanstvenih klisure; u San Martinu, vinova loza skladno se uklapa u šumovito okruženje; dok u Ripa Teatini tlo, bogato skeletom i riječnim naslagama, osigurava izvanrednu koncentraciju aroma.

U procesu proizvodnje, grožđe se bere ručno, čime se osigurava vrhunska kvaliteta bobica, a zatim se podvrgava cryomaceraciji u preši tijekom 12 sati. Fermentacija se odvija u francuskim hrastovim barriques, gdje vino dobiva dodatnu slojevitost i karakter, a tijekom odležavanja, koje traje uz kontinuirano držanje vina na talogu s redovitim batonnage, postiže se ravnoteža između voćnih nota i suptilnih drvenih nijansi. Ovaj pažljivo osmišljeni proces rezultira vinom koje izražava autentičnost terroira i plemenitu vinsku tradiciju Abruzzo.

Glavne okusne note

  • Aroma: svježe note jabuke, kruške i limuna, obogaćene blagim dionicama bijelog cvijeća, meda i hrasta.
  • Okus: uravnotežen, čist i osvježavajući, s izraženom kiselinom i suptilnim voćnim i drvenim nijansama.
  • Završnica: dugotrajna, elegantna i mineralna, s laganim začinskim dodirom koji ostavlja nezaboravan dojam.
×
+-
Ukupno bez dostave
1.308,70 
Nastavite kupnju
16