Brend:
Nikka

Zemlja:
Japan

Regija:
Tokyo

Veličina:
0,7 L

Alk.:
40%

Vrsta:
Malt

NIKKA COFFEY MALT WHISKY + KUTIJA 0,7 L

59,00 

Nikka Coffey Malt Whisky jedinstveni je japanski viski, destiliran u Coffey koloni umjesto u tradicionalnim bakrenim kotlovima, što mu daje karakterističnu bogatost i kremastu teksturu. Uz note voća, začina i vanilije, Coffey Malt pruža slojevit i intenzivan okus koji osvaja ljubitelje viskija diljem svijeta.

4 na zalihi

Nikka Coffey Malt Whisky jedno je od inovativnijih izdanja iz kuće Nikka, koje se izdvaja svojom jedinstvenom metodom proizvodnje. Za razliku od uobičajenih malt viskija, koji se destiliraju u bakrenim kotlovima, Coffey Malt koristi Coffey kolonu, što mu daje intenzivan karakter i glatkoću koja zadivljuje. Bogat i kremast, ovaj viski sadrži note tamnog voća, citrusa, začina i vanilije koje se razvijaju u slojevitom okusu, savršeno uravnoteženom za uživanje u svakom gutljaju.

Ovaj viski odležava u hrastovim bačvama kako bi dobio karakterističnu dubinu i punoću, s okusima koji podsjećaju na suhe smokve, začinjene note i laganu slatkoću meda. Sa svojom jedinstvenom teksturom i bogatim profilom okusa, Nikka Coffey Malt je viski koji zadovoljava i najistančanija nepca. Ovaj izniman viski predstavlja autentičan doživljaj japanskog majstorstva i inovativnosti, spajajući najbolje karakteristike tradicionalnog i modernog pristupa u proizvodnji viskija.

Nastanak i proizvodnja

Nikka Coffey Malt stvoren je korištenjem Coffey kolone, uređaja za kontinuiranu destilaciju koji obično služi za proizvodnju grain viskija, ali ovdje donosi poseban karakter malt viskiju. Proizveden u destileriji Miyagikyo, ovaj viski destiliran je iz 100% slada i odležava u hrastovim bačvama kako bi se dobila dubina i bogatstvo okusa, uz lagani utjecaj vanilije i karamele.

Proces proizvodnje Coffey Malt viskija specifičan je i zahtijeva pažnju majstora destilerije, koji kontinuirano nadgledaju destilaciju kako bi očuvali čistoću i autentičnost okusa. Korištenje Coffey kolone daje viskiju jedinstvenu glatkoću i intenzitet, što je rijetkost u svijetu malt viskija, čineći ovaj viski posebnim na globalnom tržištu.

Nikka Coffey Malt Whisky je djelo japanske destilerije Nikka, koju je 1934. godine osnovao Masataka Taketsuru, pionir japanskog viskija koji je svoje znanje o destilaciji stekao u Škotskoj. Taketsuru je Coffey kolonu doveo u Japan te je spojio škotske metode s japanskom preciznošću i inovacijama. Nikka Coffey Malt Whisky lansiran je kao rezultat njegove vizije da stvori jedinstven viski, kombinirajući tradicionalne i suvremene tehnike.

Glavne okusne note

  • Aroma: bogata aroma zrelog voća, nota citrusa i lagana vanilija.
  • Okus: slojevite note tamnog voća, karamele i blagog začina.
  • Završnica: duga, topla i kremasta završnica s primjesom hrasta i meda.
×
+-
+-
Ukupno bez dostave
580,00 
Nastavite kupnju
9