VEUVE CLICQUOT ROSÉ CHAMPAGNE 0,75 L
67,50 €
Veuve Clicquot Rosé Champagne elegantan je i živahan šampanjac koji spaja prepoznatljivu snagu i strukturu kuće Veuve Clicquot s bogatim voćnim i cvjetnim aromama. Njegova ružičasta nijansa i izdašne perlice naglašavaju profinjenu voćnost, dok svježina i kremasta tekstura čine ovaj rosé izvrsnim odabirom za svečane trenutke ili sljubljivanje s delikatnim jelima.
15 na zalihi

Veuve Clicquot Rosé Champagne nastavlja tradiciju inovacije i kvalitete koju je uspostavila kuća Veuve Clicquot. Proizveden kombinacijom triju glavnih sorti u regiji Champagne – Pinot Noira, Chardonnayja i Meuniera – ovaj šampanjac ističe se bogatim voćnim karakterom i svilenkastom teksturom. Za dobivanje ružičaste nijanse koristi se maceracija crnog grožđa ili dodatak crnog vina, što vinu osigurava intenzivne arome zrelih jagoda, malina i cvjetnih tonova.
Na nepcu se osjeća kremasta struktura, koja proizlazi iz dugotrajnog odležavanja na kvascima i pažljivoj metodi proizvodnje. Nježne mjehuriće prati svježa kiselina, koja održava eleganciju i ravnotežu. Ovaj šampanjac savršeno se sljubljuje s raznolikim predjelima, plodovima mora i laganim slasticama, a zahvaljujući svojoj atraktivnoj boji i živahnom okusu, često je prvi izbor za romantične prigode ili svečane proslave.
Nastanak i proizvodnja
Kuću Veuve Clicquot osnovao je Philippe Clicquot-Muiron 1772. godine, no svjetsku je slavu stekla zahvaljujući Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin, poznatijoj kao Madame Clicquot. Nakon smrti supruga 1805. godine, preuzela je tvrtku i postala jedna od najutjecajnijih žena u povijesti šampanjca, uvodeći inovacije koje su oblikovale suvremenu proizvodnju pjenušavih vina. Kuća Veuve Clicquot prepoznatljiva je po ikoničnoj žutoj etiketi (Yellow Label) za svoje brut šampanjce, no rosé varijanta nosi crnu etiketu s ružičastim detaljima.
Veuve Clicquot Rosé proizvodi se metodom miješanja (assemblage) u kojoj se bijela baza (od Chardonnayja i Meuniera) kombinira s Pinot Noir vinom (crnim vinom) ili se provodi maceracija crnih sorti, ovisno o stilu i karakteru godišta. Nakon druge fermentacije u boci, vino odležava najmanje 36 mjeseci u podrumima, gdje se razvija kompleksnost i baršunasta tekstura. Rosé šampanjci nekoć su se smatrali rijetkošću, a danas su vrlo popularni zbog živahnih voćnih aroma i atraktivne boje.
Glavne okusne note
- Aroma: zrele jagode, maline, crveni ribiz, cvjetni tonovi i suptilni naglasci brioša.
- Okus: kremasto i svježe, s bogatim voćnim nijansama i uravnoteženom kiselinom.
- Završnica: dugotrajna i živahna, uz profinjene voćne i cvjetne tragove.