Brend:
Akashi

Zemlja:
Japan

Veličina:
0,7 L

Alk.:
40%

WHITE OAK AKASHI BLUE BLENDED JAPANESE WHISKY + KUTIJA 0,7 L

39,00 

White Oak AKASHI Blue Blended whisky predstavlja elegantnu sinergiju japanske rafiniranosti i zapadnjačkog duha. Složene arome i uravnotežen okus čine ga idealnim za svakodnevno uživanje ili opuštanje uz pažljivo odabrano piće. Nježne note žutog voća, slada i dima ističu njegov karakter. Ova boca nudi savršen uvod u svijet japanskih blended whiskyja.

White Oak AKASHI Blue Blended Whisky dolazi iz poznate Eigashima destilerije, smještene u gradu Akashi. Ova verzija plave etikete ističe se glatkom teksturom i iznimnom pitkošću. Proizvodi se kombinacijom vlastitih i uvezenih malt i grain destilata, koji potom dozrijevaju u pažljivo odabranim bačvama. Aroma otkriva voćne tonove zrelih jabuka i marelica, uz notu karamela i suptilnog dima. Okus je mekan, s toplim, zaokruženim završetkom koji ostavlja ugodan dojam.

Ovaj viski nije agresivan, već uravnotežen i lagan, čime postaje izvrstan izbor i za one koji tek ulaze u svijet viskija. Vizualna prezentacija boce dodatno naglašava njegovu jednostavnu eleganciju. Akashi Blue Blended preporučujemo poslužiti čist, s nekoliko kapi vode ili u klasičnim koktelima koji naglašavaju njegov karakter. Savršen je za poklon, posebne prigode ili osobne trenutke mira.

Nastanak i proizvodnja

White Oak AKASHI Blue Blended nastaje u malim serijama unutar Eigashima Shuzo destilerije, čije korijene nalazimo još u 17. stoljeću. Ova destilerija bila je prva japanska tvrtka koja je dobila licencu za proizvodnju viskija 1919. godine. Iako je poznata po sakeu, njihova strast prema viskiju pretočena je u liniju Akashi proizvoda. Verzija s plavom etiketom kombinira single malt i grain whisky, a dozrijeva u kombinaciji američkih i europskih hrastovih bačava.

Takav pristup rezultira elegantnim, profinjenim profilom koji naglašava voćne i drvene note. Svaki korak proizvodnje kontrolira se s visokom pažnjom, od destilacije do blendanja, kako bi se postigao sklad i kvaliteta. Akashi Blue label nije viski koji traži pažnju snagom, već skladom i ravnotežom. Posvećenost tradiciji, ali i otvorenost prema modernim okusima, čine ga prepoznatljivim dijelom japanske viski scene.

Glavne okusne note

  • Aroma: zrele jabuke, marelice i blagi trag dima.
  • Okus: sladak i zaobljen s notama karamele, žutog voća i žitarica.
  • Završnica: topla i čista, s voćnim završetkom i nijansom začina.
×
Nema proizvoda u košarici!
0