Brend:
​Tenuta Sette Ponti

Zemlja:
Italija

Regija:
Toskana

Veličina:
0,75 L

Alk.:
15%

TENUTA SETTE PONTI ORENO IGT TOSCANA ROSSO BIO 0,75 L

136,00 

​Tenuta Sette Ponti Oreno IGT Toscana Rosso BIO ​je vrhunsko toskansko vino koje spaja eleganciju i snagu. Ova sofisticirana mješavina Merlota, Cabernet Sauvignona i Petit Verdota očarava bogatim aromama zrelih crvenih bobica, čokolade i suptilnih balzamičnih tonova. Svaki gutljaj pruža harmonično iskustvo, ističući se svojom dubinom i dugotrajnom završnicom.​

Oreno IGT Toscana Rosso BIO proizlazi iz strasti prema stvaranju vina koje odražava najbolje od toskanske tradicije i terroira. Ime "Oreno" potječe od potoka koji prolazi kroz imanje, upravo na području bogatom glinom gdje uspijevaju loze Merlota. Cabernet Sauvignon nalazi svoje mjesto na tlu s većim udjelom oblutaka, osiguravajući savršen drenažni sustav i optimalne uvjete za sazrijevanje. Petit Verdot upotpunjuje ovu mješavinu, donoseći začinske note i intenzitet okusa. Rezultat je vino koje osvaja svojom dubinom, kompleksnošću i profinjenošću, pružajući nezaboravno iskustvo svakom ljubitelju vina.

Rezultat je vino duboke rubinske boje s ljubičastim odsjajem, koje osvaja intenzivnim aromama zrelog crvenog voća, čokolade i balzamičnim notama. Na nepcu je bogato, toplo i mekano, s elegantnim taninima i dugotrajnim završetkom. Oreno je idealan pratitelj jelima od crvenog mesa, divljači i zrelih sireva.

Nastanak i proizvodnja

Oreno se proizvodi od pažljivo odabranih sorti: 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon i 10% Petit Verdot. Vinogradi su smješteni na južnim padinama s prosječnom starošću loza između 20 i 30 godina, na nadmorskoj visini od 250 metara. Sustav uzgoja je kordonski s razmakom sadnje od 2 metra između redova i 0,75 metara između loza. Prinos po hektaru iznosi 60 do 70 kvintala, što omogućuje visoku koncentraciju okusa u grožđu.

Fermentacija i maceracija odvijaju se pod kontroliranom temperaturom tijekom 25 dana uz česte remontacije. Nakon toga, vino odležava 18 mjeseci u barrique bačvama od francuskog hrasta, što doprinosi njegovoj složenosti i bogatstvu okusa. Nakon punjenja u boce, vino dodatno sazrijeva 12 mjeseci prije puštanja na tržište, osiguravajući optimalnu ravnotežu i harmoniju.

Glavne okusne note

  • Aroma: Intenzivne note zrelih crvenih bobica, čokolade i suptilnih balzamičnih tonova.
  • Okus: Puno tijelo s bogatom strukturom, dinamično i obogaćeno nijansama novog hrasta.
  • Završnica: Dugotrajna i elegantna, ostavljajući trajni dojam profinjenosti i ravnoteže.
×
Nema proizvoda u košarici!
0