ANGOSTURA AROMATIC BITTERS 0,2 L
21,00 €
Angostura Aromatic Bitters je legendarni biljni ekstrakt koji obogaćuje okuse koktela i jela svojom jedinstvenom mješavinom biljaka i začina. Neizostavan su sastojak klasičnih koktela poput Old Fashioneda i Manhattana.
4 na zalihi

Angostura Aromatic Bitters predstavljaju esencijalni dodatak u svijetu miksologije, poznat po svojoj složenoj mješavini preko 40 različitih biljaka i začina. Ovaj koncentrirani ekstrakt dodaje dubinu i kompleksnost raznim pićima i jelima, poboljšavajući njihove okuse i arome. Samo nekoliko kapi dovoljno je da transformira običan koktel u izvanredno iskustvo. Osim što su ključni sastojak u klasičnim koktelima poput Old Fashioneda, Manhattana i Mai Taija, Angostura Bitters često se koriste i u kulinarstvu za obogaćivanje umaka, marinada i deserata. Njihova svestranost i jedinstven okus čine ih nezamjenjivim alatom svakog barmena i kuhara.
Nastanak i proizvodnja
Povijest Angostura Bittersa započinje 1824. godine kada je dr. Johann Gottlieb Benjamin Siegert, njemački liječnik koji je služio kao glavni kirurg u vojsci Simóna Bolívara, razvio ovaj biljni tonik u gradu Angostura (današnji Ciudad Bolívar) u Venezueli. Njegova namjera bila je stvoriti lijek za ublažavanje probavnih tegoba vojnika. Nakon što je dr. Siegert preminuo 1870. godine, njegovi sinovi Carlos, Alfredo i Luis Siegert preuzeli su posao i 1875. godine preselili proizvodnju u Port of Spain, Trinidad i Tobago, gdje se Angostura Bitters proizvode i danas.
Tijekom godina, Angostura Bitters stekli su međunarodno priznanje, osvojivši Medalju izvrsnosti u Beču 1873. godine i zlatnu medalju za izvrsnost proizvoda na Svjetskom sajmu u Philadelphiji 1876. godine. Tajna receptura ostala je nepromijenjena od svog nastanka, a proizvodni proces uključuje maceraciju pažljivo odabranih biljaka i začina u alkoholu, nakon čega slijedi starenje kako bi se postigla optimalna ravnoteža okusa. Ova posvećenost kvaliteti i tradiciji osigurala je Angostura Bitters status nezamjenjivog sastojka u svijetu miksologije i kulinarstva.
Glavne okusne note
-
Aroma: složena mješavina voćnih nota, klinčića, cimeta i biljnih tonova.
-
Okus: intenzivan i bogat, s naglaskom na začinske i gorke biljne note, uravnotežene suptilnom slatkoćom.
-
Završnica: dugotrajna i aromatična, ostavlja ugodan osjećaj topline i začinskih tonova na nepcu.