Brend:
Nicolas Maillart

Zemlja:
Francuska

Regija:
Champagne

Veličina:
0,75 L

Alk.:
12,5%

NICOLAS MAILLART PLATINE PREMIER CRU BRUT 0,75 L

62,50 

Nicolas Maillart Platine Premier Cru elegantan je šampanjac proizveden od 60% Pinot Noira, 20% Chardonnaya i 20% Meuniera. Dolazi iz Premier i Grand Cru vinograda regije Montagne de Reims. Ovaj Extra Brut šampanjac odležava prosječno dvije godine u boci, pružajući svježinu, voćne note i suptilne nijanse lješnjaka. Savršen je izbor za aperitiv ili uz lagana predjela.

Nicolas Maillart Platine Premier Cru šampanjac je koji spaja tradiciju i suvremenost. Sastavljen od 60% Pinot Noira, 20% Chardonnaya i 20% Meuniera, odražava karakteristike Premier i Grand Cru vinograda iz mjesta Écueil, Villers-Allerand i Bouzy. Grožđe se pažljivo bere i nježno preša koristeći gravitacijske tehnike. Fermentacija se odvija u temperaturno kontroliranim inox posudama, dok dio rezervnih vina sazrijeva u bačvama, dodajući kompleksnost. Nakon sekundarne fermentacije, šampanjac odležava prosječno dvije godine u boci, postižući finu perlažu i bogatstvo aroma.

U čaši se ističe zlatnom bojom s postojanim mjehurićima. Na nosu dominiraju intenzivne note zrelog voća i lješnjaka s blagim tonovima tosta. Okus je svjež, vinast i elegantan, s dugim završetkom. Minimalna doza od 1 g/l naglašava njegovu čistoću i preciznost. Idealan je kao aperitiv ili pratnja delikatnim jelima poput kamenica, carpaccia od bijele ribe ili kozjeg sira.

Nastanak i proizvodnja

Nicolas Maillart, deveta generacija obitelji vinara, vodi ovu povijesnu kuću čiji korijeni sežu u 1753. godinu. Vinogradi se nalaze u srcu Montagne de Reims, u Premier i Grand Cru selima Écueil, Villers-Allerand i Bouzy. Ovi položaji, s idealnim omjerom gline i vapnenca, pružaju optimalne uvjete za uzgoj sorti Pinot Noir, Chardonnay i Meunier. Vinarija prakticira održivu vinogradarsku filozofiju, koristeći ekološke metode uz minimalnu upotrebu herbicida i redovitu obradu tla.

Platine Premier Cru rezultat je pažljivog odabira grožđa i precizne vinifikacije. Nakon nježnog prešanja, fermentacija se odvija u inox posudama uz kontrolu temperature. Dio rezervnih vina odležava u drvenim bačvama, dodajući slojevitost i dubinu. Nakon sekundarne fermentacije u boci, šampanjac sazrijeva prosječno dvije godine, postižući ravnotežu između svježine i kompleksnosti.

Glavne okusne note

  • Aroma: zrelo voće, lješnjaci i suptilni tonovi tosta.
  • Okus: svjež, vinast, s elegantnom strukturom.
  • Završnica: duga, profinjena i uravnotežena.

×
+-
GREY GOOSE VODKA250,00 
+-
ABSOLUT VODKA19,00 
+-
KETEL ONE VODKA27,00 
+-
+-
+-
Ukupno bez dostave
2.146,20 
Nastavite kupnju
31