Brend:
Ruinart

Zemlja:
Francuska

Regija:
Champagne

Veličina:
0,75 L

Alk.:
12%

R DE RUINART BRUT CHAMPAGNE 0,75 L

76,00 

R de Ruinart Brut Champagne utjelovljuje eleganciju i tradiciju najstarije šampanjske kuće, Ruinart. Ovaj šampanjac, proizveden od pažljivo odabranih sorti grožđa, nudi harmoničan spoj svježine i zrelosti, čineći ga idealnim izborom za svečane prigode i gurmanske trenutke.

9 na zalihi

R de Ruinart Brut Champagne predstavlja suštinu izvrsnosti i stručnosti kuće Ruinart, koja od 1729. godine njeguje tradiciju proizvodnje vrhunskih šampanjaca. Ovaj šampanjac rezultat je pažljivog odabira i miješanja grožđa iz prestižnih vinograda regije Champagne, kombinirajući 40% Chardonnayja, 50-55% Pinot Noira i 5-10% Meuniera. Takva kompozicija pruža savršenu ravnotežu između svježine, voćnosti i strukture. R de Ruinart odlikuje se svijetlom zlatnom bojom s nježnim zelenkastim odsjajima, dok na nosu dominiraju arome svježeg voća poput kruške i jabuke, obogaćene suptilnim notama bijelog cvijeća i badema. Na nepcu je elegantan i zaokružen, s naglašenom svježinom i dugotrajnim završetkom koji ostavlja profinjen dojam. Ovaj šampanjac savršeno se slaže s raznovrsnim jelima, od morskih plodova do laganih sireva, pružajući jedinstveno iskustvo uživanja.

Nastanak i proizvodnja

Kuća Ruinart, osnovana 1729. godine u Reimsu, ponosi se titulom najstarije šampanjske kuće na svijetu. Nicolas Ruinart, nadahnut vizijom svog ujaka, benediktinskog redovnika Dom Thierryja Ruinarta, prepoznao je potencijal pjenušavih vina i osnovao Maison Ruinart, postavljajući temelje za budućnost šampanjske industrije. Tijekom stoljeća, Ruinart je ostao vjeran tradiciji, istovremeno uvodeći inovacije koje su ga učinile sinonimom za kvalitetu i luksuz.

Proizvodnja R de Ruinart Brut Champagnea temelji se na pažljivom odabiru grožđa iz prestižnih vinograda Côte des Blancs i Montagne de Reims. Proces započinje ručnom berbom grožđa, nakon čega slijedi nježno prešanje kako bi se dobio čisti sok. Prva fermentacija odvija se u termoreguliranim inox tankovima, čime se očuvavaju svježina i voćnost. Nakon miješanja baznih vina, slijedi druga fermentacija u boci prema tradicionalnoj metodi, tijekom koje šampanjac odležava najmanje tri godine u povijesnim podrumima kuće Ruinart, smještenim u krednim pećinama koje su dio UNESCO-ove svjetske baštine. Ovaj pažljiv i dugotrajan proces rezultira šampanjcem izuzetne kvalitete, koji odražava bogatu povijest i stručnost kuće Ruinart.

Glavne okusne note

  • Aroma: svježe voćne note kruške i jabuke, obogaćene suptilnim nijansama bijelog cvijeća i badema.

  • Okus: elegantno zaokružen, s naglašenom svježinom i uravnoteženom strukturom.

  • Završnica: dugotrajna i profinjena, ostavlja osvježavajući i ugodan dojam.

×
Ukupno bez dostave
438,00 
Nastavite kupnju
1